3 d’oct. 2013

Trucs per aconseguir que una excursió els sembli més interessant




En realitat aquest article s’hauria de dir: “Com aconseguir que al cap de cinc minuts d’haver engegat a caminar no comencin a somicar que estan cansades i que volen tornar a casa?”.  Jo no sé si us passa, però les nostres petites no són unes grans excursionistes (vaja, suposo que nosaltres tampoc, però es tracta de fer algunes caminadetes, no?).

Els primers estius, amb elles a coll, motxilles o el que fos, era força cansat, per què enganyar-nos. I és clar, quan van començar a caminar, tampoc es tractava de perdre’ns massa estona. Però ara, les bessones ja poden aguantar força i la veritat és que podem fer algunes excursions a peu més llargues. I tenim alguns aliats per fer-les més amenes i interessants.

Càmera de fotos: Com ja vaig comentar a Turisme amb bessones, a les nenes els hi encanta fer fotos. En tenen des de ben petites (a la família hi ha molta afició i professionals del sector, per tant era inevitable). Quan sortim d’excursió els hi proposem que elles fotografiïn el que més els agrada. Proveu-ho. No només és interessant per veure què els agrada i què els crida l’atenció, sinó perquè sereu plenament conscients del seu punt de vista. I com a vegades, no pensem prou en la seva alçada i com veuen el món.



Binocles: Els Reis ens van portar uns binocles, perquè així les petites poden imitar el seu pare, que sempre en porta a sobre. Els hi agrada tenir la sensació que les coses “s’acosten” i poden veure-les de més aprop. D’aquesta manera, anem fent camí.

Lupa: També ens fixem en les coses que tenim al mateix camí, amb detall... sobretot les fulles, els nius de formigues, les caques d’animals –que ens fan molt riure-, les flors, els animals... Va ser un altre bon regal que els Reis ens van portar aquest any. 


Per tant, la nostra motxilla, on portem aigua, menjar, la nostra càmera i mocadors... cada cop va anant més plena. I aquest hivern l’excursió la vam fer amb raquetes i els hi va agradar molt, segur que repetirem. I és que el plaer de fer una bona passejada s’ho val. 

1 comentari: