29 d’oct. 2012

Angioma



L’Ona va néixer amb un angioma al costat dret. No us ho creureu, però no me’n vaig adonar fins que tenia 3 o 4 dies. Un angioma (també anomenat hemangioma capil·lar) és un tumor benigne, un grup de vasos sanguinis que han crescut més del normal i formen com una “maduixa” que sobresurt, ben vermella, de la pell. La de l’Ona tenia la mida d’una moneda de dos euros, sobresortia de la pell i era molt vermella. (L'Ona tenia l'angioma i l'Estel sindactília, dos dits del peu amb la membrena més llarga. Ho podeu llegir aquí).


En la segona o tercera visita al pediatra (a les primeres teníem tantes coses que consultar i estar pendents que no hi vaig pensar) li vaig demanar que se’l mirés per comprovar que era només superficial. Recordo que em va dir que no m’havia de preocupar, que era freqüent i que segurament, quan l’Ona tingués 6 o 7 anys, la taca hauria desaparegut. En aquell moment em va semblar impossible, perquè era realment una “rugositat” amb un color molt intens.




L’Ona és a punt de fer quatre anys. L’angioma ja no és sobresortit, i s’ha convertit en una lleugeríssima taca rosada que costa fins i tot distingir de la pell. La majoria de vegades, doncs, desapareixen. Ara bé, si el vostre fill/a en té alguna, no deixeu de consultar-ho amb el pediatra. 

1 comentari:

  1. la Rita va nèixer amb un angiona a la mà.. té 5 mesos i li estem fent seguiment amb dermatòlegs a l'hospital d eValls, i també ens han derivat a Sant Joan de Déu. Tots conincideixen a dir que és inòcuo, que no té efectes ni conseqüències i que el 80% desapareixen abans dels 8 anys. Però com que és a la mà cal anar-lo vigilant perquè no dificulti la motricitat de la mà( ara que comencen a descobrir com bellugar-la per agafar objectes), i també perque de vegades els angiomes a la mà poden produit llaguetes entre els dits. Ens han dit que hi hauria tractaments per si no li marxa, i que actualment estan investigant amb que es diu propanadol, que és una vasodilatador que es pren al gent gran,a França el prescriuen coma a protocol..aquí sho estan estudiant. Les opcions per a tractar-los són corticoides i làser però son mètodes agresius que de moment no calen.

    ResponElimina