1 d’oct. 2012

2 + 2. Bessons al quadrat (primera part)


Aquesta setmana coneixem el cas de dues famílies que tenen dos parells de bessons. Volem analitzar com van viure el xoc
(o no) de saber que tornaven a esperar dos fills, com es van organitzar, com és la relació entre germans...




El que més curiositat em desperta del 2 + 2 és: Si ja has tingut un embaràs gemelar… amb quins ànims, emocions, pors i expectatives vas al ginecòleg a fer-te una ecografia? La Noemí Macià té dos parells de bessons que es porten relativament poc temps. Al primer moment només es veia un bebè, però el seu home (per l’experiència, suposo) va veure que en una ombra hi havia un moviment. Efectivament. Dos cors bategant. “La primera reacció va ser riure sense parar, pensant que no podia ser que ens tornés a passar el mateix. I a la vegada ens va envair un sentiment de grandesa, de molta alegria de tornar a ser especials”. Per a la Geno Carrasco (mare de dues nenes de 7 anys i dos nens de 3), va ser un cop molt dur. “Va ser un xoc molt gran. Era un embaràs buscat però descobrir a la setmana 12, (ja se sap que amb el segon embaràs no tens l'ansietat del primer i cada cosa va fent-se sense presses), que tornes a portar-ne dos, va ser un gerro d'aigua freda”. La Geno ho descriu d’una forma molt visual: “De portar jo el control sobre la meva vida, va ser com si el destí me la jugués i que jo passés totalment a la seva disposició”. Quan li van dir que portava, de nou, bessons, la Geno recorda que “en analitzar les seves paraules, que no assimilar, no sabia si plorar o riure, i la ginecòloga, tota dolça, em va dir que rigués que era una alegria, però.... Vaig començar a plorar! Tot el món em donava voltes, per la meva estructurada ment passaven un milió de coses: un altre embaràs de bessons i a l'estiu, quantes nits sense dormir m'esperaven, canvi de cotxe, canvi de casa, portar a 4 nens de la mà”.



La primera experiència és vital?
“Sense cap mena de dubte”, respon categòrica la Noemí. I és que l’experiència prèvia facilita molt el camí a l’hora d’adquirir rutines bàsiques en els primers mesos. “I a mesura que creixen, a implantar horaris i trobar moments per a cadascú d’ells”. La Geno és més pragmàtica: “De totes les experiències se n’aprèn. La gent també m’ho preguntava i jo responia que tenia experiencia de 2, no de 4!”. Per la Geno el factor clan per tirar endavant amb dos parells de bessons és “tenir ganes de bolcar-te en ells. Tenir il•lusió que aprenguin a través teu i tenir temps per poder dedicar-t’hi”. I és que la manera d’encarar-ho és clau. La Noemí remarca que “cal tenir una forma de pensar oberta i tranquil•la. Ens encanten els nens i intentem gaudir no només dels bons moments sinó també dels dolents, dels quals tots n’aprenem”.



Nous hàbits
La Geno reconeix que un dels grans encerts a l’hora d’organitzar-se va ser decidir-se a agafar una persona a casa per estar amb els petits i per recollir les nenes per dinar. “Continuarem amb aquesta noia almenys un any més perquè no volem saturar-nos si comencen a caure malalts”. I fa aquesta reflexió: “Si treballar i tenir família és difícil, llavors si tens 4 fills.... què és? Per sort, només treballo 6 hores seguides i tinc la feina a prop de casa, i sé que això està afectant al meu desenvolupament més professional, però tot no pot ser”. La Noemí també és clara i concisa sobre com cal organitzar-se: “Fa falta molta més disciplina tant en costums com en horaris”. I és que a vegades hi ha situacions complicades, com aquest cas que explica la Geno. “Si estàs mirant una dent que està a punt de caure, doncs resulta que en aquell precís moment, a un li comença a fer mal la panxa o l’altre vol veure l’operació d’extracció amb tanta proximitat que si et descuides t’equivoques de boca i dent”.

                                                                    
Nou cotxe, nova casa…
Tenir dos parells de bessons implica una logística impressionant (si només amb un ja és prou complicat!). Hi ha elements de la nostra vida diària que no estan pensades per a aquestes infrastructures. Per això m’interessa realment com s’ho han fet la Noemí i la Geno. La Noemí explica que “la primera vegada ja vam canviar de cotxe i per descomptat, vam posar a la venta la nostra mini-casa. La sorpresa va ser quan en venien dos més. Canvi de cotxe, no un monovolum normal, sinó amb 7 places homologades per a les cadiretes. Al nou pis vam haver de fer una gran reforma perquè com a mínim tinguessin una habitació cada 2”. Canvi de cotxe obligat per la Geno, també. “Ara tenim una Caravelle, que ens permet portar als avis també, que sempre va bé”, puntualitza. I pel que fa al pis, estant pendents d’un canvi, però assegura que “pots sobreviure amb 75 m2…ara sí, en el menjador es combinen els mobles clàssics i tot conjuntat, amb la caseta de les nines, el vaixell pirata del Peter Pan, el Rayo Macqueen, la pissarra, i un llarg etcètera”.

2+2. Bessons al quadrat (presentació)

Demà, nou article: coneixerem com és la relació entre germans i la parella quan a casa hi ha dos parells de bessons

I després, les vostres opinions

5 comentaris:

  1. Que bonics que són? I les germanetes, com s'ho van prendre això de tenir dos germans també bessons? Ho van veure com normal o què? ;)
    El que trobo més dur de tot això és el canvi de pis... si jo només amb un ja gairebé no hi entrem, el dia que ens vingui un altre (o altres!) no sabria què fer...
    Enhorabona per aquesta gran família.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, no era una pregunta, ara que ho veig... El que volia dir és: Que bonics que són! Ho afirmo i exclamo! :-P

      Elimina
    2. a la segona part sabràs com ho van viure els germans grans :-)

      Elimina
  2. La verdad es que no consigo imaginarme la situación con una pareja, así es que con dos!!! Debe ser un torrente de emociones la noticia...
    Me están encantando las entradas... Pero no tienes nada que contarnos? De verdad?
    Besitos!

    Http://madespymas.wordpress.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me alegro que te gusten las entradas... y tengo muchas cosas que contarte, pero NADA que ver con un 2+2 ;-)

      un beso wapísima

      Elimina