4 de jul. 2011

Consells pràctics per estalviar amb bessons (1) La Prevenar

Engego una secció pràctica. Té un objectiu clar: fer-vos estalviar calers. Un objectiu que amb bessons té un cert aire de classes de supervivència. I potser estalviar no és el verb més adequat. Seria “fer una mica menys de despesa”. Als posts El negoci twin (1), El negoci twin (2) i Negociant amb les farmacèutiques ja vaig mirar d’aplicar aquests principis. Si llegiu fins al final del post descobrireu com estalviar fins a un 30 per cent amb cada vacuna. Som-hi doncs.

Recordo nítidament la visita al pediatra en la que em va parlar per primera vegada de la vacuna Prevenar (no és obligatòria a la Sanitat Pública Catalana, però curiosament, tots recomanen posar-la). Escolta el seu consell, el d’altres pares, que si convé a nens que aniran a la llar d’infants, que si els hi estem donant masses coses artificials... el tema de les vacunes és complicat. Ens podria portar a una discussió entre mèdica i ideològica que com tot en aquesta vida, no és ni blanca ni negra.

Després de donar-hi moltes voltes vam decidir que sí. Molt bé. El pediatra m’explica que haurem de fer tres dosis. Tres dosis per dues nenes... he de comprar sis dosis. D’acord. El meu gran xoc va ser quan –innocent de mi- entro a la farmàcia per demanar-les i em diuen que cada una de les dosis val 78 euros. “Què???”. Em devia quedar amb una cara de flipada impressionant mentre mentalment intentava multiplicar 78 euros per 6 dosis. Sóc de lletres, o sigui que no em sortia exacte. Però sí que vaig calcular pel cap llarg i em sortien una mica menys de 500 euros en vacunes.

El meu cap bullia: “Hi ha d’haver alguna manera d’evitar aquesta despesa”... i no valia ni era factible empadronar-se a Madrid o d’altres comunitats de l’Estat on la Prevenar sí que és gratuïta.

En fi, després d’investigar i preguntar, per la vostra informació, a Andorra o a França, cada dosi de Prevenar només costa uns 50 euros. Només cal que porteu una nevera portàtil perquè el que sí que és imprescindible és mantenir-les en fred.

4 comentaris:

  1. Ostres! si ho arribo a saber hagués fet una excursioneta cap al nord fa uns mesets. Amb els dos nens m'he gastat una paga en prevenars!!! Realment es injust que a d'altres autonomies no s'hagi de pagar (m'alegro sincerament per les mares que hi viuen) i nosaltres en canvi no només ho haguem de pagar sino que hagi de recaure en nosaltres la responsabilitat de no posar-les.

    ResponElimina
  2. Hola Sandra,
    tens tota la raó del món... perquè la gran pregunta que vaig fer jo era: "Si la considereu tant important i necessària, perquè no és obligatòria?". I el que em va fer molta ràbia va ser quan vaig descobrir el truquillo... com tot, entremig algú s'emporta molta pasta si es poden vendre 30 euros més barata cada vacuna!

    Un petó!

    ResponElimina
  3. És una ruïna i una vergonya que s'enriqueixin d'aquesta manera...

    En el meu cas només els vaig posar dues dosis: el primer any no van anar a escola i el pediatra em va dir que em podia estalviar la primera dosi.

    ResponElimina
  4. Sí, sí... és una passada, jo les vaig portar amb nou mesos i no vaig poder "escapar-me" de cap... sort que vaig descobrir el "truquillo"

    ResponElimina