4 de març 2012

Preparant-me per la batalla


No feia ni un mes i mig que havien començat l’escola i ja vaig rebre la primera “noteta” dels polls. Sí, sí, aquella nota en que sempre et diuen que han detectat algun cas, que sobretot els hi revisis el cap i que si en trobes comencis el tractament. A la guarderia ja me l’havien passada un parell de vegades. Què voleu que us digui? Em fa pànic només de llegir-la.

Em visualitzo. Em conec. Les estic banyant i veig un dels « bitxitus » al seu cap. Ahhhhh, no ho puc suportar. Em fa un fàstic impressionant. Només de pensar-hi m’agafa un atac d’angúnia i començo a rascar-me el cap. I a més, em pregunto... és tan complicat inventar alguna cosa que acabi amb aquests bitxos de manera ràpida i efectiva? Un esprai que els faci desaparèixer, per exemple. Com pot ser que amb la quantitat de coses que s’inventen, encara estiguem així amb els polls?

M’estic preparant per a la batalla. Per anar a la guerra. Sé que el més probable és que hagi d’arribar a les trinxeres en algun moment o altre. Estaré preparada? Primer de tot s’accepten tots els consells haguts i per haver per evitar acabar al camp de batalla. Però si hi hem d’arribar, també s’accepten consells per afrontar aquesta “guerra”. Necessito recopilar els millors mètodes, les millors tàctiques. I també el millor armament.  I això dels polls com acaba? Aixequen la bandera blanca?

12 comentaris:

  1. Entenc la teva angúnia ! A casa n'han aparegut i no te'n has d'amagar, els polls segons tinc entès van als caps nets. Quan n'han tingut els hi he posat alcohol al cap, vés amb compte que no els hi caigui als ulls, jo els hi posava unes ulleres de piscina per evitar-ho.I després amb paper film els hi embolico el cap. Un parell d'hores si aguanten, després els hi rento el cap i els hi poso molt i molt de suavitzant perquè després amb la pinta dels polls, no els hi fa tant de mal.
    Per prevenir jo el que faig és posar unes gotetes de oli de l'arbre de té al xampú. És un preventiu. De moment toquem fusta. I tranquil.la !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Ja estic anant a buscar l'oli de l'arbre de te... ;)

      Elimina
  2. Jo també els hi tinc tirria a aquests petits bichejus... Nosaltres a casa no n'hem tingut mai de moment però als coles n'està ple i ara aguanten tot l'any com si res, eh?

    Per la meva experiència amb els alumnes el millor és no posar mai res per prevenir perquè els fa resistents. Quan ja han envaït el territori s'ha de comprar uns productes (generalment és xampú i loció), aplicar-ho i sobretot passar la pinta perquè sinó els ous queden i als dos dies tornen a sortir.

    Normalment s'ha de repetir el procés a la setmana i ja està però no està malament que la famosa pinta es passi tot sovint més que res per prevenir.

    Espero haver-te ajudat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Ester...
      aaaaiii. més que tírria és... agggghhhhhh

      Elimina
  3. Mami de 1+2 (@arare73)5 de març del 2012, a les 15:00

    Aquesta nota la rebem a casa dos o tres vegades per curs.... el problema va ser quant als dos anys la meva bruixeta gran els va agafar a ple estiu sense cole......
    Hi han molta gent que diu que els polls no es poden agafar a les piscines, però vaig afartar-me de llegir sobre el tema i es veu que no es moren a l'aigua (sino rentant el cap n'hi hauria prou) sino que es queden en estat inert....
    Al que anava, que m'enrotllo, polls al cap de la nena. quin fàstig!!!! Corrent a la farmàcia a comprar el mata-polls correponent i el raspatllet aquest que es de metall amb les pues mooooolt juntes i apa, amb la nena dins la banyera després de que aguantés el suplici d'allò pestilent al cap, repsassant-li el cabell poquet a poquet amb la pinta maleïda durant més de mitja hora...... reconec que la pobre va aguantar com una campiona...... i així la vaig estar pentinant durant 20 dies (diuen que els ous triguen 15 dies en eclosionar)...... fins que tornava a tenir el cabell net.

    Molt més tard, una perruquera em va dir que els polls no només busquen un cabell ben net, sino amb un ph neutre (per això els cabells greixosos i els tenyits no els poden ni veure!!) així que em va aconsellar trencar-li el ph... i saps amb què?? Aquests productes que hi ha al super per desenredar els cabells!!! A més em va dir que el del Mercadona era el millor....

    Han passat tres anys, han arribat les bessones, han passat polls per totes les classes, i les meves ni un sol cop els han agafat!!! No se si serà el líquid o no, però com a més va fantàstic per pentinar-les sense que plorin, jo no el deixaré de fer servir!!!!

    Apa, ja m'he enrotllat com mai! Petonassos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. m'ho apunto... quin desenredador del Mercadona? Noia, com que cada dos per tres canvien els productes i els formats? ja m'ho diràs!

      Elimina
  4. Jajaja Núria!! no aixequen la bandera, no!! acaben K.O. directament!!

    La Maria en va agafar la última setmana d'escola el curs passat. Jo també sóc com tu, fastigosa a més no poder amb aquestes bestioles, només de pensar en la paraula "poll" em pica tot el cap, inclús els braços i les cames!! Aggggg!!!

    Vaig anar a la farmàcia i em van donar una caixa, amb un pot d'un líquid transparent i una pinta una mica rara... més tard vaig saber que d'allò en castellà se'n diu "liendrera" (no em diguis que el nom no fa esgarrifor...)

    Vaig aplicar el líquid tal i com em van dir a la farmàcia, i vaig estar pentinant a la nena durant una setmana amb "la pinta tonta" (la vem denominar així a casa) Amb només una aplicació d'aquell producte van quedar els bitxitus exterminats.

    Això sí, com a mida preventiva, de tant en tant els passo la "pinta tonta", tant a la gran com al mitjà. Que aquests indesitjables millor enxampar-los ben aviat...

    De moment aquí s'acaba la meva experiència de matahari, però fins que no siguem capaços d'exterminar-los de les escoles segur que algun dia tornarem a conviure amb ells (eeeecccccccssss!!!)

    SORT!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajajajajaja,
      Matahari Ester, m'ha encantat això de la 'pinta tonta'...

      Elimina
  5. Osti, quin fàstic! jo també tremolo per quan arribi el dia... ara, jo ho tinc clar, moto i al zero!!

    Petons i sort!!

    Anna

    ResponElimina
  6. Nosaltres de moment,i creuo els dits, res de res... potser és perque fem servir un desenredador dels cabells... ara, el dia que arribin ho passaré fatal! ecssss!!!!!!

    ResponElimina
  7. No he llegit els comentaris d'abans és a dir que potser repeteixo...
    Jo el que faig és barregar un potet de oli de l'arbre de té en el pot del xampú, se suposa que als bitxos no els agrada aquesta olor, i fins ara hem tingut sort. Em fa una angúnia terrible pensar que els pugui agafar, no només per ell, que amb el cabell curt penso que li podria treure més o menys fàcilment, sobretot és per mi si me'ls encomana, que tinc una melena fins casi a la cintura!! No sé qui me'ls treuria a mi... no em veig al meu marit dedicant-s'hi. Creuem els dits!!!

    ResponElimina