14 d’ag. 2011

La operació “Piu-Piu” o com desfer-se de la "pipa"


Desfer-se de la “pipa” o el xumet, no és una operació fàcil.
Requereix la màxima atenció i coordinació de tots els agents implicats. La operació no tindrà èxit si els pares no donem la “pipa” quan arribem a casa (perquè hem marcat que només serveix per anar a dormir) i la cangur, o els avis, se salten aquesta normativa. La operació no tindrà èxit si defallim i fem marxa enrera.

Nosaltres hem necessitat ajuda externa per desfer-nos-en. Els Reis es van emportar el xumet que feien servir durant el dia. Com que els hi van portar una cuineta molt xula, no va ser gens traumàtic. Van acceptar el “pipa per cuina”.

Ara hem engegat la operació “Piu-piu”. Uns ocells que les nenes veuen des del balcó (tenen el niu just al costat de casa), s’han emportat les pipes, que teòricament només eren per anar a dormir, però últimament al migdia també s’utilitzaven per fer la migdiada. Elles mateixes s’han “inventat” la història. Els ocells “pares” agafaran les pipes i les hi donaran als ocells petits. Feia temps que els hi explicàvem que les seves pipes s’estaven trencant i que elles ja havien acabat el seu “cupo”. Ja no hi ha més pipes per elles... són per als bebès. Suposo que han pensat que era igual si eren bebès humans o ocells.

La primera nit. Entre elles s’explicaven que les pipes ja no hi eren i han conclòs: “Mossegaré la orelleta al Doudou”. Nosaltres hem respirat tranquils, però sabent que demà serà un altre dia i que la batalla no està guanyada. De moment, a la nit han estat una mica inquietes i s’han despertat algunes vegades, però al matí, han continuat aguantant bé la història. Crec que el més important és que han estat elles les que han fet el pas. Encara que amb aquestes coses, no se sap mai com aniran les reaccions. Ara, pel que fa a l’operatiu, ni l’agent 007 l’hagués planificat millor.

3 comentaris:

  1. Jo ho he intentat tot.... pero res funciona amb la meva filla!!!

    ResponElimina
  2. Prenc nota per quan ens toqui planificar!

    ResponElimina
  3. Nosaltres anàvem a donar la pipa als reis però just abans es va trencar (quina casualitat, eeeh?) i com l'Andreu no la volia trencada la vam haver de llençar.

    El més curiós és que ell té el fals record que sí la va donar als reis...

    Veig que a tu t'ha sortit la cosa més rodona i elles mateixes han buscat la justificació. Això és genial!

    ResponElimina