25 de febr. 2013

Com és l'Estel a l'escola? Radiografia de P4



Quan em reuneixo amb les tutores, no sempre m’és fàcil centrar-me en cada una de les nenes i no comparar-les. Em costa evitar-ho, perquè no tinc cap altra referència del comportament d'una de les nenes, que no sigui la seva germana. Per això també m’agrada tant reunir-me amb les tutores, perquè em serveix per veure com són cada una de les nenes a la  seva classe. Com actuen, interactuen i es comporten. Tot i que em costi, avui us explicaré la reunió amb la tutora de l’Estel. I només parlaré de l'Estel. 

Primer de tot us diré que abans de la reunió, sempre tens una mica de rau-rau, pensant en com anirà la conversa i sobretot, com veu la tutora a l’Estel. És de fet, una de les persones que hi passa més hores al dia, i per tant, la seva visió és molt important per a nosaltres..

La tutora ens va explicar que l’Estel és una nena molt comunicativa, que té moltes ganes d'aprendre coses, que pregunta molt i que demostra molt d'interès.  En algunes coses té un procés de maduració menor que d'altres nens, però com diu la seva tutora, és normal perquè és la més petita de la classe. Tot i això, i en comparació amb l’any anterior (tenia la mateixa mestra), es veu que ha après a reivindicar les seves coses, opinions, i també a reivindicar-se a ella mateixa. I donant bons arguments, o sigui que això també és un bon pas endavant. Ara explica més coses a la rotllana i sobretot, les seves vivències. Ha començat a tenir interès per les lletres i els números i li agrada molt ajudar a fer tasques i ser encarregada de les coses.

I amb qui juga? (és un tema que sempre demano, suposo que perquè a P3 i encara ara, molts dies em diu que al pati només juga amb la seva germana). Doncs pel que sembla, l’Estel es fa amb tothom i interacciona amb tothom a la classe, si bé no té un grup “tancat” o més format. A l’hora de jugar, el món fantàstic de princeses encara el té molt present, però és que últimament hem vist un parell d'obres de teatres de clàssics, i és clar, amb ho “teatrera” que és ella... només fa que representar tots els personatges. (No sé a qui deu haver sortit aquesta nena, glups...)

Vam sortir contents de la reunió. Amb la sensació d'haver compartit i coincidit amb la tutora que l’Estel va contenta a l’escola, que s’ho passa bé i que realment aprèn moltes coses, com demostra després a casa. Coincideix plenament també amb l’informe que ens han passat del curset de natació: “L’Estel està aprofitant molt bé el curs. S’esforça moltíssim, demostrant un gran interès per l’activitat i amb ganes de fer bé les coses”.

Ostres Estel, fins d'aquí a molt temps no sabràs què és un examen, però aquest, l’has passat i amb molt bona nota!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada