27 de set. 2012

Una petita joia dels espectacles familiars


La fotografia correspon
a la Festa d'inauguració de la temporada passada,
on es fa un 'tastet' d'alguns dels espectacles
Sempre havia pensat que de ben petites, portaria a les nenes al teatre. Espectacles de titelles, d’actors, musicals, dansa... A mi sempre m’ha agradat i penso que és un estímul per als nens. Com a espectadors i també pujant dalt de l’escenari i descobrint tot el que la imaginació els hi vulgui fer crear. Però a vegades no hi anem tant sovint com m’agradaria. I ara penso... si molta gent ho veia com un luxe, ni s’ho plantejaran amb l’escandalosa pujada de l’IVA en la cultura al 21%.

Tot plegat m’ha vingut al cap coincidint amb la presentació de la temporada de LaSala Miguel Hernández de Sabadell. A vegades tinc la sensació que és un teatre que podria ser un d’aquells gals irreductibles dels còmics de l’Astèrix que combaten “ara i sempre” l’invasor. I més quan no està ubicada a Barcelona, sinó a Sabadell. Una petita sala, amb una programació estable de teatre infantil i familiar, amb propostes d’alta qualitat i un Festival, ‘El més petit de tots’, que aquest any creix d’una manera espectacular i es farà a nivell català, i arribarà al Teatre de l’Aurora (Igualada), Mercat de les Flors (Barcelona), Teatre Principal (Olot), Teatre de l’Escorxador (Lleida) i CAER (Reus). Ja en parlarem més de cara al novembre, quan s’acostin les representacions.


L’any passat van passar per LaSala uns 20.000 espectadors. Nosaltres en vam ser alguns, ja fos com a família o les nenes soles a través de l’escola. I aquesta temporada (que comença el 6 d’octubre), compta amb una quinzena d’espectacles, que de ben segur en veurem més d’un. I una programació de molta qualitat que es fa, val a dir, gràcies a l’esforç, l’energia i les ganes de tirar endavant de la seva responsable, l’Eulàlia Ribera. És gairebé impossible repassar fil per randa totes les propostes, però ho intentarem. La temporada començarà amb amb Lava una producció del Teatre Lliure de la companyia belga Studio ORKA. També hi haurà un espectacle de circ intimista, Maiurta, amb una de les companyies catalanes de circ de referència, Los Galindos. La companyia de comediants La Baldufa presentarà El príncep feliç, una història trista tractada amb molta tendresa, i plena d’humanitat, amor i generositat. Una companyia italiana, TPO, portarà a escena Kindur, la vida aventurera de les ovelles d’Islàndia al llarg de totes les estacions de l’any. Un espectacle en que cada espectador rebrà un cor lluminós que li permetrà interactuar amb allò que passa sobre l’escenari. Més presència internacional. La Companyia francesa Portes Sud Laurence Wagner presenta El dinar de la petita ogressa, una història sobre la por i la gana, narrada a través de la dansa. Més dansa: l’espectacle Constelaciones de la companyia Aracaladanza. Després de Pequeños Paraísos, que s’inspirava en la pintura d’El Bosco, i de Nubes, que partia dels quadres de Magritte, el nou espectacle d’Aracaladanza beu aquest cop de l’univers de Joan Miró. I Engruna Teatre portarà a escena Codi Postal 00, una mirada màgica i sensorial al món de la comunicació entre persones.


Propostes per a tots els gustos
I deixeu-me escombrar cap a casa. La sabadellenca Anna Fité i Saki Guillem estrenaran espectacle de teatre musical Zoomwatts !!! S’estrenarà al festival Temporada Alta de Girona, i compta amb veus de luxe, com la cantant Txell Sust. La presència sabadellenca també inclou la Orquestra Simfònica del Vallès. Un instrument anomenat orquestra, és una presentació de l’orquestra com a instrument on, de mica en mica, apareixen les diferents seccions o famílies instrumentals.


Un espai per a les titelles, amb Els tres óssos de l’Estaquirot Teatre. El conte tradicional de la Rínxols d’Or i els tres óssos en un espectacle visual molt dinàmic. Més propostes de la temporada. La companyia El Col•leccionista de paisatges actuarà a laSala amb l’obra El col•leccionista de paisatges. També hi haurà la opció de veure la combinació de música i arts plàstiques amb la Mariona Sagarara a Un patufet se’n va a la sorra. Em sembla fascinant la capacitat de l’artista Borja González de dibuixar i fer viure el conte amb la sorra. Albena Teatre serà l’encarregat de tancar la temporada amb Kafka i la nina viatgera.

Què, us animeu a venir a Sabadell algun cap de setmana?


Si us interessa la programació de LaSala, la podeu trobar completa aquí:
LaSala Teatre

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per la recomanació! Nosaltres acostumem a anar cap a Barcelona, a la Fundació Miró, a la Casa Elizalde, l'Auditori, etc..., però serà qüestió de mirar també cap al Vallès!

    ResponElimina