23 de set. 2012

Houston, entrem en "Fase Rapunzel"


Fa aproximadament un any, una amiga em deia que la seva filla (que és 8 mesos més gran que les meves) estava enganxadíssima a ‘Enredados’. “Sí, dona, com a mínim la Rapunzel és una princesa més decidida, valenta i gens fleuma”, em deia.  Jo encara no l'havia vista i no sabia ni de què em parlava. Aaaaai, la Rapunzel.


Houston, hem entrat definitivament en fase Rapunzel. I sí, Houston, tenim un problema. Reconec que el canvi de Blancaneus i Ventafocs a Rapunzel i Tiana ja m’agrada. Són unes “princeses” molt més modernes. Us heu adonat que la Tiana és la primera princesa Disney que treballa? I té una emprenedoria espectacular (tinc moltes més reflexions al cap sobre la Tiana, però ho deixarem per un altre dia). Deia que el canvi és positiu, però... veure 8 vegades seguides Enredados i la Tiana y el sapo (en un espai curtíssim de temps) ja no em fa tanta gràcia. A més, l’Ona té una mica de por de la bruixa (“és la mama dolenta de la Rapunzel”) i vol veure la pel•lícula a la meva falda. Suposo, Houston, que haurem d’anar repetint la història fins que n’arribi una de nova que destroni l’anterior, oi?


La història
La primera aproximació actual que vam tenir a la Rapunzel va ser a França, on vam veure una pel•lícula (amb actors) que explicava la història. Això d’aquests cabells taaaaan llargs d’aquella noia ja els hi va agradar. I aleshores, la versió Disney va arribar a nosaltres. Però en realitat, és un conte de fades de la col•lecció dels germans Grimm i “rapunzel” és en realitat el nom d’una hortalissa. Per cert, que en la història original, la noia, embarassada del príncep resulta que té… que té BESSONS, al mig del desert. Ja m'extranyava a mi... bessons havien de ser!

2 comentaris:

  1. Hola fa temps que et llegeixo encara que no comenti, avui et deixo un premi.
    A seguir gaudint de la familia.

    Ester
    spatiumquietis.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Home, doncs la Rapunzel encara! nosaltres estem sobreportant aquesta fase princeses i déu n'hi do... Quant mal ha fet Disney... ;)

    ResponElimina