12 de nov. 2012

Habitació petita, llits grans


Ens agrada el nostre pis. Però de cop, quan vam saber que tindríem bessones, ja vam veure que se’ns quedaria petit. Mentre les petites van dormir en els llits de baranes cabien bé a la seva habitació. Però passava el temps i ens havíem de decidir com ho faríem quan fossin més grans i haguéssim de canviar ja a llits grans.

Quines equacions! Quants moviments de mobles, sumant l’espai dels llits, restant els metres de l’armari, multiplicant sempre per dos i dividint l’espai de l’habitació!. Dos llits individuals un al costat de l’altra no hi caben. Ni en forma de L. Si volíem posar lliteres havíem de fer obres per canviar la finestra, perquè no es podria obrir (la solució no ens agradava, perquè a l’estiu a la seva habitació fa molta calor). 


La foto és antiga, del dia que el vam muntar, però es veu perfectament
l'estructura dels dos llits. Són macissos, de manera que només fa falta
el matalàs. El llit de sota surt perfectament perquè té unes rodes a baix
La única opció era un llit niu, però calia trobar un sistema que fos fàcil i pràctic de treure i posar, perquè seria una qüestió diària. Havia de ser prou fort i pràctic. La idea ens va convèncer perquè d’aquesta manera, amb els llits ben plegats, l’habitació encara sembla prou gran i ens hi podem bellugar. A l’hora de dormir, però, l’espai es redueix ( i això que els llits només fan 80cm d’amplada, perquè sinó hauríem patit). A més, els dos calaixos de sota tenen molta capacitat i ajuda a guardar moltes coses. D’altra banda, una altra cosa que cal considerar és que sigui fàcil poder fer els llits, posar llençols o mantes.

Estem molt contents amb la solució, si bé també cal dir que sempre cal intentar que la que dorm “a dalt” se’n vagi al llit primera, perquè sinó, hem de fer unes escalades ben estranyes i la cosa es complica. I ara que ha vingut el fred, hem continuat amb la practicitat dels sacs, ara ja dels normals (fins fa ben poc hem utilitzat sacs Grobag i ens han funcionat molt bé). Les petites hi dormen a gust, només cal estirar-los a sobre el llit, ràpidament, i a més, no són gruixuts, de manera que al llit de sota no té problemes per encaixar perfectament. Al principi, l’Ona, que dorm a dalt, havia “aterrat” a baix. Per aquest motiu, hem recuperat les baranes protectores. Ara, ningú té por de caure i dormim perfectament bé!.

2 comentaris:

  1. Una solució ben xula i pràctica! nosaltres hem acabat unint la seva habitació amb la que tenien al costat. Hem perdut una habitació, però ara ja no tenen problemes d'espai i ha quedat prou bé.

    ResponElimina
  2. Yo compré la misma cama, van muy bien, pero al final siempre duermen las dos en una de las camas XD.

    ResponElimina