1 de març 2012

Pinzellades del món (3) Berlín








"Hi havia una vegada una ciutat on de la nit al dia es va construir una paret que la dividia en dues parts. Van fer una paret molt i molt alta, i els veïns gairebé no es podien ni veure. Però es van inventar deu mil històries per poder-se trobar amb els veïns. Alguns van fer uns túnels per sota terra. D'altres s'amagaven als cotxes i així podien passar a l'altre cantó...".

Fins i tot en forma de conte, la divisió de Berlín no té cap mena de sentit.   El 'meu' primer Berlín va ser l'any 1992. Curiosament vaig voler escapar-me de tot el brogit de les Olimpíades a Barcelona i recordo que em vaig passar la cerimònia enganxada a la televisió plorant com una magdalena i preguntant-me perquè no era a Barcelona. En aquell Berlín encara era molt recent el passat més proper. El mur ja no hi era, però la divisió a la ciutat era ben palpable. Va ser un estiu de moltes descobertes. De tenir la sensació de passejar i palpar la història d'Europa i de deixar-me captivar per una dama, Nefertiti, que em va hipnotizar. Aquella ciutat donava la sensació de ser la capital del món. Abans d'anar-hi m'havien dit: "Berlin ist etwas anderes" (volent dir que és una altra història). No ho vaig entendre fins que ho vaig viure. Anys més tard hi tornaré, però ja no serà el 'meu' Berlin.
 
“El món és molt gran, petites”. Tot va començar així. Un dia em van ajudar a arxivar les fotografies dels viatges. Al marge de preguntar com és que elles no hi sortien, feien deu mil preguntes. Així que em vaig inventar alguna historieta i personatge de cada viatge per tal que elles també en formessin part, encara que no hi fossin. Sempre els hi dic que les portaré a tots aquests llocs. Tant de bo. La fotografia és una de les meves grans passions. Em fa il•lusió compartir-les. Perquè si hi heu estat, us animeu a explicar les aventures, històries i personatges que us heu endut d’aquests llocs.


D'altres 'Pinzellades del món'

IRLANDA DEL NORD
EGIPTE



3 comentaris:

  1. Jo Berlín la tinc pendent. ostres aquestes fotos del passat amb aquestes jaquetes texanes, quins records

    ResponElimina
    Respostes
    1. Highly recommended!!!!!
      Sí, sí, les jaquetes texanes!!!! Brutal!!!! El més fascinant és veure els cotxes que hi havia aparcats al costat de Checkpoint Charlie. Increïble!!!!

      Elimina