17 de nov. 2011

La teoria ‘Scarlett O’Hara’


Tinc una teoria. Gens empírica, perquè només pensava que passava amb les meves bessones, però ara resulta que estic comprovant que hi ha una tendència clara. O potser és una evidència pels pediatres i jo no me n’he enterat.


Si teniu bessons, si coneixeu algú que en té, si a l’escola n’hi van dos parells… feu la consulta i m’ho comenteu, si us plau.


El bessó que neix més petit, amb menys pes… és al que al cap d’un temps (mesos, anys) es fa més gran i alt ?



L’Ona va pesar 2.500 kg al néixer. La seva germana, l’Estel, 3.400. Amb tres mesos ja l’havia igualada, pràcticament. Ara, que són a punt de fer els tres anys, l’Ona li passa tres dits d’alçada i uns dos quilos de pes. Sí, hi ha factors com la complexió, perquè les dues mengen molt bé, però…

Estic convençuda que quan va sortir de la panxa on havia passat gana perquè s’ho ‘quedava’ tot la seva germana, l’Ona va aixecar la seva maneta, va apretar fort el puny i en forma de plor va dir: “Poso a Déu per testimoni que mai més no tornaré a passar gana!”. Sí, com una petita Scarlett O’Hara d’Allò que el vent s’endugué.

6 comentaris:

  1. Doncs aquesta teoria és certa. La Marina va néixer bé, amb 3.270 però va perdre molt i es va quedar amb 2900, es negava a menjar (amb dues setmanes de vida podia estar 8h sense menjar) i teníem moltíssima feina perquè menjés el suplement. Després de batalla molt i estar-hi molt a sobre ara s'ho menja tot molt bé i és una nena que va perfecte de mida (fins i tot una mica gran).
    La llevadora em dèia que elsnens que els hi costa menjar o que néixen petits després fan el tomb i superen als de la seva edat.

    ResponElimina
  2. Ep, Sol Solet, veig que la teoria s'aplica a bessons i com en el teu cas, quan els petits neixen amb poc pes o en perden molt...

    Gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  3. Hola! Et confirmo la teoria! Jo vaig néixer més gran que ella (en quant a pes) i alçada i ara ella és 4 centímetres més alta! De pes ara mateix jo peso més que ella (maleïts quilos de l'embaràs!! ;)) però va haver una època que ella també pesava més que jo...

    I el meu nen també va néixer petitó, 2,790kg i va sortir de l'hospital amb 2,650kg. Ara, amb cinc mesos i mig, ja pesa els set quilos i mig... va agafant un bon ritme ;)

    ResponElimina
  4. Ja ja ja ja ja m'encanta com ho has lligat amb la frase. En el cas de les meves gatxans... tambe es cert! van néixer amb 2,050 i 2,070, poca diferència, però a més la petitona va perdre mes que la sa germana i va costar més que recuperés pes. Ja fa temps que li va per davant en pes i alçada, tot i que cada cop les diferències es redueixen més.

    ResponElimina
  5. Bueno, sento contrariar a la Sol Solet perquè el meu peque va nèixer amb 2800, va perdre fins 2600 i 2 anys després segueix sent pes ploma (i la llevadora ja em va anunciar que no esperés que fos un bebé ple de sacsons perquè no ho seria i així ha estat).

    ResponElimina
  6. De moment recollint els comentaris al Twitter, al Facebook i al blog,

    Teoria Scarlett O'Hara

    D'acord 15 - En desacord 4

    Seguiré investigants!

    ResponElimina