27 d’abr. 2014

Esgotament post-colonial


Recordeu la síndrome pre - colonial ? Va ser dur, eh ? Doncs res comparable amb l'esgotament post - colonial .

Dos dies fora . Una nit .
Per a nosaltres va significar anar-nos-en al cinema ( mirant el mòbil de tant en tant, ho reconec . Per si de cas o per si enviaven un mail dient que tot estava bé) . ¿La resta ? Tot normal , anar a treballar , netejar i cuinar .

Dos dies fora . Una nit .
Per a elles tota una experiència . Fins dissabte no van començar a explicar coses de veritat , perquè el seu esgotament divendres a la tarda va ser tal que l’Ona a les sis ja estava dormint , després d'una batalla campal per banyar-se. L’Estel igual, només que a les set estava sopant . Esgotades , amb un toc de sol a les galtes , però cara de necessitar descansar . L’Ona , per cert , es va aixecar a les nou , va sopar alguna cosa i va dir que se’n tornava al llit . L'endemà ja van començar a desgranar com havia anat . L’Estel semblava més contenta que Ona amb el resultat , crec . Encara que va ser Estel la que en veure’m es va posar a plorar ( t'he trobat a faltar , em va xiuxiuejar ) . Els va encantar portar la seva bossa, sabent totes les mudes i les coses que portaven .

" A la casa hi havia una carpa de circ i hem après moltes coses" ( Estel , que comença a fer exercicis acrobàtics )
" M'ha agradat molt dormir a la llitera amb Marta" ( Ona , i Marta , ara amigues de l'ànima )
" Van fer màgia i vam beure aigua de colors" ( Estel )
" I ens vam prendre un gelat " ( Ona , dit en veu baixa , en pla ‘és un secret’)
" M'agrada molt com m'ha pentinat la Maria Antònia " , ( Ona , sobre la seva tutora ) . Des de divendres que va amb dues trenes perquè li agrada molt. No ens les hem tret per res .
"Jo volia jugar més amb les llanternes " ( Estel )


Esgotament postcolonial .
El primer que vols , com m / pare , és que tornin bé, contents i que per a ells hagi estat una experiència positiva . Que tornin amb ganes d'explicar coses i tot sigui meravellós . La primera tarda no va ser això . Esgotades i irritables va ser una tarda de por . Arribar a casa, tard, i trobar-te tot de roba tirada per tot arreu , final de "la guerra de la banyera " . I no sé com ho hem fet , però hem batut un altre nou rècord de rentadores en un cap de setmana . Aquests ímpetus que t'agafen de " ja posats canviem el nòrdic i rentem els seus sacs de dormir , i totes els llençols de la casa , i les jaquetes d'hivern perquè ja no farà fred" . El que dic, esgotats .

Però després , aquest migdia , les dues petites començaven a agafar les seves nines i algunes bosses . Alguna cosa tramaven ... "Què feu? " . "Les nines i nosaltres ens n’anem de colònies “.


Vés per on ! Aquest és el meu millor baròmetre per saber si alguna cosa els agrada . A casa ho reprodueixen fins a la sacietat . Només espero que les nines no tornin amb tanta roba per rentar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada