11 de nov. 2013

El gran dictat (l'altre Gran Dictat)



No us amoïneu que no us faré escriure una de les paraules impossibles del cinquè nivell del programa homònim de TV3. El nostre ‘Gran Dictat’ particular és ben diferent, però també és molt interessant. La primera vegada que les petites em deien que feien dictats a l’escola, mirava d’imaginar-me com devien ser. Un dia me’n van ensenyar un i ara, com que els hi agrada molt, també en fem a casa.


En un full fem una quadrícula. “Al quadrat de la fila de dalt de tot, a l’esquerra... dibuixeu tres cercles”. “A la filera de baix, al quadrat número 3... heu de dibuixar quatre fletxes que mirin cap amunt”... i dibuixem dos sols, o escriuen el seu nom, o apunten els sons que escolten en la paraula FLOR, per exemple. I sembla que no, però d’aquesta manera les petites aprenen les ubicacions en l’espai, els números, les formes geomètriques, les lletres... Ens encanta fer grans dictats! Vosaltres també en feu? O jocs semblants?


Les petites han començat aquest any amb la "Carpeta viatgera", on cada divendres porten les feines que han estat fent a l'escola. Realment ajuda molt a veure què i com estan treballant els continguts a classe, de manera que assumeixes molt més com és el seu aprenentatge. Em sembla interessant anar-los compartint i debatent amb vosaltres. Us hi animeu, també?


2 comentaris:

  1. Ostres quina bona idea! Ho probaré amb la meva filla gran, que té la mateixa edat. M'anirà bé fer aquestes coses amb ella quan el petit ens deixi.. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'hagi agradat!!!! a mi m'encanta, i a les peques també!!!!

      Elimina