22 de febr. 2016

Qüestió de números (setmanes 18 i 19 a l'escola)

Sumar, restar, multiplicar, dividir. 4 conceptes. 

Tan fàcils, tan complicats. Tan quotidians. Però... com aprenem a dominar-los? Recordeu quan i com els vau aprendre? 12 + 25. Ni hi pensem i podem tenir un resultat. Però el procés per aprendre aquest camí no és gens fàcil, i ara ho veig amb les petites. 

Portem moltes setmanes fent jocs de números, i veure com les sumes i les restes van perdent el "misteri" és apassionant. Veure com sense voler, l'Ona (que són els cuiners i sempre estan repartint pastissos i menjars), fan porcions/divisions sense saber-ho. Ara estan començant a descobrir i investigar per a què els pot servir la multiplació. I a l'Estel (la classe del cinema), l'altre dia van descobrir una notícia sobre els premis Gaudí que deia que era la VIII edició. Què eren aquells números? Doncs vet aquí que ara, em trobo alguns missatges en números romans. I els hi encanta! 

A la classe, l'Ona van fer un joc individual d'anar tirant un dau i anar sumant la quantitat que sortia. Així, d'una manera divertida van arribar a 100 com res! 
Aquest curs he començat el projecte al bloc d’explicar-vos, cada setmana, algunes de les feines que l’Ona i l’Estel fan a l’escola. Perquè són petits treballs que ens permeten veure què i sobretot, com aprenen. A mi m’agrada veure-ho, i sobretot, veure també què fan en d’altres escoles. Segur que en podem treure bones eines per ajudar als més petits!

PAS A PAS (així és aquest curs: segons de primària)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada