27 de febr. 2012

Coses (in)útils: Les hamaques

Hi ha una sèrie d’objectes que a les botigues intenten fer-te creure que seran absolutament imprescindibles en el moment que siguis mare i tinguis la criatura / les criatures a casa. He de reconèixer que en aquests tres anys n’hem tingut d’imprescindibles, d’altres que no ens vam deixar enredar i d’altres… que sí.

Per això avui començo aquesta sèrie. Vull deixar molt clar que hi trobareu coses que a nosaltres ens han funcionat (o no), que ens han estat útils (o no) o que els hi hem tret profit (o no). Espero que (això sí), us sigui útil per si esteu embarassats... o si heu de fer regals, que també hi ajuda anar una mica pistat.

LES HAMAQUES: IMPRESCINDIBLES (Qualificació *****)



Un dels regals (que vam demanar) més utilitzats i més pràctics que vam tenir. Durant el primer any de vida de les petites van ser un IMPRESCINDIBLE, en majúscules.

Hi feien la migdiada, s’hi prenien el biberó, hi van menjar les seves primeres papilles, ens servien per traslladar-les d’habitació... Les utilitzàvem per les migdiades si érem fora de casa... Em sorprenia quan d’altres mares em deien que ni tant sols les havien utilitzat. No sé pas com ens ho haguéssim fet nosaltres! Recordo la imatge de les dues petites a les hamaques, jo asseguda a terra entremig i un biberó a cada mà. Vinga, a donar el biberó a les bessones quan no tenien espera i estava sola.

A més, les podeu trobar de moltes marques i models (més o menys complicats, per mi no feia falta que tingués una vibració per adormir-les) i a preus assequibles tenint en compte l'ús que se'ls dóna.



10 comentaris:

  1. Totalment d'acord! per mi l'invent del segles després de la rentadora! Les meves filles també gairebé hi vivien.

    Per cert, m'agrada aquesta secció, tot i que crec que cada casa és un món i el que per uns és vital per uns altres pot ser una murga. Ara, sobre les hamaquetes no hi ha desacord! 5 estrelles!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mirashka!
      Sí, estic d'acord que cada casa és un món. Per això volia deixar clar d'entrada que són coses que A NOSALTRES ens van ser útils o pràctiques o totalment el contrari. També hi ha coses que em semblaven molt útils.... per a un sol bebè però que en el cas de bessons no funcionava...

      Veig però que amb les hamaques de moment hi ha coincidència. Al blog en castellà també hi ha defensors ;)

      5 estrelles doncs!
      Núria

      Elimina
  2. Jo no vaig tenir-ne mai però usava el "Maxicosi" que feia la funció de balancí. He de reconèixer que els meu fill aguantava escasos minuts, per no dir segons. Amb la petita ja ni ho vaig intentar. Pero la foto que ens regala parla per sí sola!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres l'havíem arribat a fer servir també alguna vegada, perquè se'ns havien "fregit" al cotxe o similar... I sí que aguantaven sí...

      Per sort (ho dic perquè crec que va ser una gran sort que fins ben grans encara aguantaven i ni tant sols volien sortir de l'hamaca) a nosaltres ens van funcionar molt bé.

      Gràcies per comentar, Sandra!

      Elimina
  3. D'acord al 100%! En el nostre cas tant l'Andreu com en Biel han utilitzat molt molt i molt l'hamaca.

    ResponElimina
  4. Molt d'acord!! La meva s'hi estava moltes estones!!
    M'agrada aquesta secció!! De fet, ara que espero el segon fill, tinc més clares les coses que realment necessito i les que sé que no em faran falta per res!!

    ResponElimina
  5. Mmmm...doncs quina sort! Perquè les meves patufetes (també bessones) no els ha agradat mai estar-s'hi. No m'han durat mai més de 3 minuts, en canvi a les trones s'hi estan més estona. Per mi ha sigut una d'aquelles compres totalment prescindibles, però vaja cada nen és un món. Me n'alegro de que a tu t'anés bé! Petons!

    ResponElimina
  6. Jo també hi dono el meu vot favorable. Ens vem gastar una pasta amb una hamaca Babybjorn (d'aquelles que el nen pot autogronxar-se), la vem amortitzar i ara l'hem deixada a un altre bebé. Suposo que l'ús depen de com és el bebé i el meu era tranquilet!

    ResponElimina
  7. Doncs jo només estic d'acord al 50%, de moment. El meu primer fill la va utilitzar per la migdiada fins els tres anys!!!, en canvi el segon només l'ha utilitzat fins els 5 mesos, i mai s'ha volgut dormir a l'hamaca. Amb aquest que tindré ara ho acabarem de decidir.

    ResponElimina
  8. Completament d'acord. Els meus bessons (Llorenç i Elsa) les van fer servir moltíssim. Pobres, de ben petits, ja a les nits feia com tu, un a cada hamaca i jo al mig amb cara de son i anar alternant biberó...M'hagués agradat fer-ho en braços però impossible perquè ploraven desesperadament de gana, no es podien esperar. Això dels brassos me n'adondo ara amb l'Anna que té 11 mesos. L'hamaquita ben poc aquesta, ha anat molt per terra.
    Jo ho vaig passar molt bé amb els bessons però anava de bòlit i ara amb l'Anna me n'adono del què és tenir bessons! Llavors no, vas fent pim pam pim pam.

    ResponElimina