26 de set. 2011

L’agradable moment del bany (grrrarghhhhh****brrr)


Un dels tresors que conservo d’aquelles famoses 'maletetes' que et regalen quan estàs embarassada i que teòricament estan plenes de coses que et seran útils un cop tinguis el bebè... un dels tresors que conservo és un DVD de la marca Johnson’s titulat ‘El agradable momento del baño’ (o similar).

Quan me les van donar per primera vegada (les maletetes) em van fer molta il·lusió. Només obrir-les me’n vaig adonar que eren una campanya publicitària poc subliminal per a embarassades i que poca cosa pràctica s’hi podia trobar a dins. Però vaig guardar algunes coses. I em vaig mirar aquell DVD pensant que seria una cosa pràctica.

I sí senyors. La teoria està molt bé. Però la pràctica ja és tota una altre cosa. Sent bebès, les meves petites mai van compartir la idea del moment “agradable”. La teoria del bany just abans d’anar a dormir perquè estiguin més relaxades no va funcionar mai. Vam comprovar que els hi agradava més al matí. I amb bessons, l’hora del bany era una logística abismal que en algun moment va arribar a requerir la presència de tres persones. 

L’operatiu quan eren bebès
Persona 1 banya a la primera nena amb l’ajuda de Persona 2.
Persona 3 entreté la segona nena.
Mentre persona 2 vesteix la primera nena, persona 3 lliura segona nena a persona 1 que la comença a banyar. Persona 3 comença a preparar biberons perquè quan surten de la banyera estan mortes de gana i no poden ni esperar 2 minuts.
Si no hi a persona 3, els biberons han d’estar preparats d’abans, però un de sol ha de tenir-ho tot enllestit per banyar-eixugar-vestir.
Resultat: elles banyades, nosaltres suant.

Operatiu actual
La nostra ‘relació’ amb la banyera i la dutxa ha tingut moments de tot (temporades fatals, d'altres de més bones, i fins i tot temporades que s'ho passaven 'pipa'...com totes les relacions, vaja), però tot i que hem provat tots els jocs possibles per entretenir-les, per fer que el moment del bany sigui agradable i no comporti plors... no acabem de trobar la fórmula màgica. “La manguera nooooo!!!! és el crit de guerra comú quan les estem banyant, i esbandir-les és una operació ‘complicada’. Rentar-se el cos encara... però això d’esbandir el cap és com un melodrama d’aquells on tot és exageradament exagerat. I per postres, s’acaba l’estiu i el bon temps. Ara, com si no fos prou complicat, pijames de màniga llarga, eixuga bé els cabells ("el secador nooooo!!!!) i posa’t les espardenyes. No us ho creureu, però acabo esgotada de la seva hora del bany.

I no us podeu arribar a imaginar com odio aquell DVD de ‘El agradable momento del baño’. És el DVD més mentider que conec! I naturalment, pel que fa al bany/dutxa, s'accepten idees, suggeriments, remeis casolans o contes de fades per aconseguir que no sigui un drama. Tots seran benvinguts!

3 comentaris:

  1. Hola, guapa! No tinc remeis màgics. Algunes solucions podrien ser; banyar un dia sí, un dia no... tampoc passa res si no és cada dia sí o sí. I així t'estalvies un dia d'estrés! Una altra solució; un adult banyant-se amb una de les dues primer, i l'altra després. No sé si és molt bona idea amb bessones, però a la nostra li xifla banyar-se amb un de nosaltres, i aleshores TOT és fàcil. També pot ajudar banyar més d'hora, que no estiguin gaire cansades... i resar! jajajaja

    Una abraçada! I no t'oblidis de la paciència, aquella col.lega que a vegades ens abandona quan més la necessitem!!! ;)

    ResponElimina
  2. Hola Míriam!!! sincerament, a casa ja fem un dia sí i l'altre no... sinó acabaríem ben bojos, jajajajja sí que els hi agrada banyar-se amb nosaltres, xo a vegades no sempre pot ser...

    i com bé dius, paciència, paciència... i més paciència... jajajjaa

    ResponElimina
  3. Noia, paciència! del bany a casa se n'encarrega el meu marit i és la meva estona de relax (bé, relax fent el sopar ...). Tampoc els agradava massa l'esbandida amb la dutxa fins que els vem ensenyar a tirar el cap enrera, que per elles era tot un repte!

    Lo de banyar dia si, dia no nosaltres també ho feiem, però ara amb l'escola i el parque arriben arrebossades de sorra!

    Ah, i lo de les maletetes totalment d'acord! és una campanya de publicitat total. A les meves hi havia fins i tot llaunes de cervesa (0,0 és clar!)

    ResponElimina