27 de maig 2013

Amb el cor encongit



L’article d’avui l’escric perquè aquesta tarda he passat tres quarts d’hora amb el cor encongit. Només han estat 40 minuts... què dic, no arriba ni a 40 minuts... amb el cor fent-me mal. No hi ha res pitjor que veure com un dels teus fills ho passa malament, i plora. I això és el que m’ha passat aquesta tarda.

Era l’últim dia del curs de natació. A l’Ona sempre li ha costat una miqueta, i té més por a llançar-se a l’aigua, o a nedar sense ajuda de cap suport. Els dies que jo no hi vaig, no protesta massa i com que ja ho havia parlat amb el monitor, avança al seu ritme. Fa els exercicis contenta i poquet a poquet, va aprenent. A més, és una nena a qui li agrada tenir persones cuidadores com a referents clars. I que no canviïn massa. Doncs just avui que era l’últim dia, el seu monitor estava malalt. I avui que era l’últim dia, els pares podíem entrar a veure com feien la classe. I només ha entrat a la piscina, ja he sabut que s’ho passaria malament. Quan anava veient els exercicis que feien els altres nens i que a ella li fan por, s’ha posat a plorar. S’ha quedat asseguda a tocar de la piscina, amb les galtes ben vermelles i cara tristona. Jo la mirava, com estava allà, desitjant estar en un altre lloc. Suposo que el monitor nou ja estava sobre avís, perquè l’ha baixat fins la piscina i l’ha ajudat en alguns exercicis. Però tot i això també l’he vist com un cop era dins de l’aigua i se sentia segura, els feia i tornava a posar-se a la fila per fer el següent, tot i que en algun moment s’ha posat darrera d’un company per veure si el monitor no la veia.

L’hem felicitada especialment pels exercicis que ha fet i per aquest esforç. Per què tot i que algunes coses li feien una mica de por, i estava espantada, després s’ha vist capaç de fer-ho i ha tirat endavant. Després m’ha explicat que no coneixia el monitor i que el seu tenia febre. I que ella volia el seu monitor. Li he dit que m’havia agradat molt veure com feia els exercicis, perquè així podríem fer pràctiques aquest estiu a la piscina i a la platja. M’ha contestat amb un “sí” entusiasta. He respirat. He respirat com no ho havia pogut fer en aquells 40 minuts, on la primera reacció hagués estat anar-la a buscar i abraçar-la. És dur, és un aprenentatge. Segons el nostre parer, molt important, una qüestió de seguretat. Com a mínim que puguin aguantar-se a l’aigua. L’any que ve hi tornarà per poder consolidar aquests aspectes, com a mínim. I si de cas, el perfeccionament, ja el deixaríem per més endavant.

I un apunt per aquells que, entossudits, sempre diuen que les bessones són iguales. La seva germana, l’Estel, s’ho passa pipa a natació. Salta sense por, s’enfonsa, neda un parell de metres i ja mou els braços amb tota la intenció de desplaçar-se. S’hi posa de panxa, d’esquena i té una decisió i una valentia per la qual també l’hem felicitada. El seu monitor ens assegura que les seves ganes d’aprendre i l’esforç que ha fet han permès que fes un progrés impressionant.

I d’altra banda, el que més ha fascinat a alguns dels pares, és que en el primer moment que ha vist plorar a la seva germana (estan en grups diferents), l’ha cridat:  “Ona, no ploris. No passa res. No tinguis por. Agafa’t fort al xurro i pica de peus” i l’ha saludat amb la mà. Ha tingut temps per tot: per nedar, posar-s’hi bé perquè la fotografiés i ajudar la seva germana.

Avui, hem tornat de natació amb dues campiones.

Articles relacionats

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. jajajajaja d'acord vinga, tres campiones!
      Però internament sé que n'hi ha una que és molt més campiona que les altres dues... naturalment, la campi-ONA!

      Elimina
  2. Ya sé q no era la intención, pero el relato de lo q Estel le decía a Ona me ha hecho llorar. Tienes dos verdaderas campeonas, sin duda.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. AAAAAYYYYY, no era la intención.
      Para ellas es muy importante ayudarse cuando a alguna le cuesta algo. Y están muy orgullosas. A Estel le cuestan más las letras, y no duda en pedir ayuda a Ona. ¿Cómo se hace la mmmmmmm? :-)

      Elimina