25 d’abr. 2013

Pagesos olímpics? Olímpics pagesos?

L'Estel, a l'esquerra, és la pagesa de casa. L'Ona, l'olímpica, prova el ciclisme



Aquest any, aquest P4, estem ben entretinguts. A l’escola funcionem per projectes, i a l’inici de curs, la classe de l’Ona van triar el projecte de Les Olimpíades. I al de l’Estel, són Els pagesos. Més diferents no podien ser.

L’Ona es coneix tots els esports, ha anat a veure esgrima, tennis taula, bàsquet en cadira de rodes... s’ha convertit en la nostra experta esportista, i quan hem pogut, hem anat a veure bàsquet i waterpolo. I ara, tots els pares de la classe, per participar encara més en el projecte dels nens, estem organitzant una Olimpíades de cara a final de curs. Ja tenim 6 comissions en marxa i aviat tornem a tenir reunió.

L’Estel han plantat a l’hort, han regat plantes, han cuinat diferents verdures a l’aula, i han vist molts animals de la granja. A la classe hi ha hagut gallines, gossos, ha anat a l’hort de l’avi d’un dels nens de la classe i allà han vist cavalls, vaques i bens. Pel nostre compte volem anar també a una granja, a veure com fan els formatges. Encara sort que no m'ha demanat tenir una vaca a casa...

El que més m’agrada de l’escola és la implicació de tota la comunitat en els projectes de cada una de les classes. El que més m’agrada dels dos projectes és que són tan diferents i l’Ona i l’Estel s’expliquen l’una a l’altra les coses que van aprenent. I comparteixen els seus coneixements. Tots els nostres centres d’interès aquest curs giren al voltant dels seus dos projectes i elles estan contentes i orgulloses d’explicar-nos coses. I és fascinant la quantitat de coses que aprenen! L’any passat tenia una ratolina i una formiga. Aquest any, una pagesa i una olímpica. I sobretot, dues nenes amb ganes d’aprendre moltes coses i descobrir el món que les envolta. I això sí que no té preu. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada