4 d’oct. 2012

2+2. Bessons al quadrat (I si em passés a mi?)

Els últims dies hem conegut l’experiència de dues mares amb dos parells de bessons. Les admiro. A mi només de pensar-hi se’m fa una muntanya. I em preguntava si era jo sola a no. El gran què de les xarxes socials és llençar una pregunta i que un nombrós grup de pares i mares de bessons t’assegurin que també els fa por o que s’hi llençarien de cap. Us vaig preguntar com reaccionaríeu si us diguessin que n’espereu dos més. Gràcies a tots!. Aquí teniu un recull de les seves respostes. Unes respostes, que val a dir, en sí soles, ja donen peu a deu mil debats. Si us sembla, segur que trobarem el lloc per debatre molts d’aquests elements.

@somosmultiples
La veritat és que m’agradaria que vinguessin d’un en un, perquè encara que crec que és una experiència meravellosa, m’agradaria gaudir d’una maternitat més relaxada, la propera vegada. Tenir un embaràs sense complicacions, un part menys aparatós i a ser possible natural, un postpart menys agitat, no haver de passar pel trasbals de tenir el bebè a la incubadora i tenir una lactància menys complicada... Per tot el demés, crec que amb l’experiència podria afrontar millor una maternitat múltiple i ja tinc tots els artilugis necessaris! En resum, no ho buscaria, però si venen, benvinguts!



@arare73 @LaReinaBruja
No puc, no m'ho puc imaginar...... jo crec que em dóna un cobriment!!!



@mamapoma
Jajjaa les meves nenes tenen només 8 mesos, així que si ara em diguessin que n’espero dos més em quedaría blanca de la impressió

@rcamvc
...no sé si em tallaria les venes o me les deixaria llargues... :P. Fins i tot un tercer fill amb l’actual situació seria complicat...

@papa_digital_
Amb els bessons de 4 mesos, ara mateix ens espantaríem, però quan fossin una mica més grans seria una gran notícia. Realment són el doble de felicitat. L'aspecte central és que 2 no és sinònim del doble de feina :) Qui no té múltiples no ho entén, però 2 és tan difícil com 1. Bé, vaja, és la nostra experiència.

@maitetxuCS
Jo crec que m'espantaria. El meu home crec que fugiria a un altre país. No ens ho hem plantejat mai. Ni tenir-ne un altra.



@1parde2
Si en vinguessin dos més... així d’entrada... uf, uff, ufffffff. Els estimo amb bogeria, l’embaràs va ser perfecte, però... No se si estaria preparada emocionalment per començar de nou, sobretot amb l’etapa de 10 a 24 mesos, que és una bogeria... i tan cansada!. A més, m’està costant molt conciliar i trobar un treball digne de la meva carrera i de la meva família. Seria tornar a començar i ... no sé si després podria tornar a pujar al tren de les dones i mares amb carreres laborals. No em sento preparada per aquesta renúncia. Perquè sí, ho visc com una renúncia personal i familiar. La maternitat és preciosa i la canvio per res, però és fàcil diluir-se una mateixa a dins.

@montsegonzalezm
Com reaccionaria si tingués dos parells de bessons? Bé, els meus (nen i nena), tenen ara 2 anys i 6 mesos i sempre els he criat perquè siguin molt independents. Crec que d’entrada estaria en xoc per haber de tornar a començar de 0 una altre vegada. El meu home estaria encantat, perquè el seu somni és tenir-ne dos més. Jo només penso en com seria anar a buscar els grans a l’escola, tenint 2 bebés més, o sortir a qualsevol lloc. Sé que seria feliç (perquè sóc educadora i m’encanten els nens), voldria tenir una casa plena de nens... però tampoc voldria passar per una altre cesària amb el tot el que em va passar. Però seria una dona i una mare feliç.



@1mamapara2
Bufffff.... d’entrada malament, perquè si algun dia ens animem d’anar a buscar el tercer és perquè m’he quedat amb l’espineta clavada de tenir un sol bebè... així que si en tornessin a venir 2... es costaria d’assimilar!



@noelilp
El balanç és molt positiu, no puc negar que hi ha moments durs i de desesperació, però guanyen per golejada els moments divertits i tendres. Assumir un 2+2 no ha de ser fácil. Les hormones disparades, el cansament, pensar en els canvis logístics… tot es deu fer un món, no? Crec que les claus per “superar l’ensurt” del moment són: desitjar molt tenir fills, ser positius, estar units i tenir clar que el millor regal per als nens són els seus germans. Sembla obvi, però és bo recordar-ho. Si tenint dos nens prenguéssim la decisió de tornar a ser pares, segur que la possibilitat de que siguin dos més estaria molt present. Per tant, suposo que facilita l’assimilació de la notícia. Aquelles coses que es diuen: “On hi ha nens hi ha alegría”, i si són 2+2, llencem la casa per la finestra!

2+2. Bessons al quadrat. Presentació.

1 comentari:

  1. Ostres... un dia, quan els meus 2 tenien 2 anys, vaig estar mirant fotos del meu embaràs (fotos que no he imprimit, ni publicat mai... ni m'havia mirat més fins aquell dia... la veritat que vaig tenir un embaràs, part i postpart força complicats) i quan em vaig veure amb aquella superpanxa, em vaig quedar molt impressionada i aquella nit vaig somiar que: "vaig al ginecòleg i em diu -Estàs embarassada -un altre cop de 2, oi? -no, de 3...!!!!!"

    ResponElimina