30 de gen. 2014

Veritats “bessonils”, sense embuts



Estàs esperant bessons/es?
Ja ets mare de bessons/es?

Si has respost SI a la primera pregunta aquest article t'interessa per trencar uns quants tabús i estereotips que corren sobre els bessons.

Si has respost SI a la segona, aquest post imagino que et farà riure una estona i t'animo a compartir més ' veritats bessonils ' .

Si has respost SI a les dues preguntes formes parts del selecte club 2 +2 i tens tota la meva admiració .

Si has respost NO, pots continuar llegint, segur que també rius una estona.

Comencem pel principi . Aquestes són les primeres veritats “bessonils” sense embuts que em venen al cap.

1 . La teva panxa no serà gran. Serà enorme, en algun cas descomunal. I meravellosa.
2 . Durant l'embaràs desenvoluparàs una capacitat impressionant de detectar bessons en totes i cada una dels teves passejades.
3 . La gent t’intentarà espantar ( i de quina manera ) dient-te que en tindràs dos de cop (no, de debò?) i que això serà esgotador i donarà molta feina ( si tant els preocupa que es passin per casa i ajudin una mica , no?) . Tranquil·la, pots amb això. Si pots tenir una mica d'ajuda millor , però estaràs preparada per a això .
4 . Tu no tindràs un cotxet (atenció al diminutiu ) amb els nadons asseguts un davant de l' altre. El teu serà un tràiler ( i el meu portava volant , #hojuro) .
5 . Jo també vaig tenir un cotxet en paral·lel . Tenia 12 rodes. No dic res més .
6 . Segueixo amb els cotxets: quan al cap d'un temps agafis el d'una amiga amb el seu fillet/a ( un cotxet simple ) , hauràs de vigilar de no sortir amb tanta força que no caiguis a terra. És lògic . 'Aquell' només deu pesar uns 8-9 quilos. Tu estaràs acostumada a empènyer entre 35 i 40 (el pes del cotxet , els nens i tota la compra que hi fiques a sota) .
7 . Més sobre cotxets. Sabeu el típic protector de pluja ? El teu és tan gran que pràcticament el podries utilitzar com a tenda de campanya impermeable i anar de càmping.
8 . L'última : tenir bessons t'ajudarà a conèixer les mesures exactes de la porta de casa teva i del teu ascensor . A què mai t'havies parat a pensar quant mesuraven ? Doncs aniràs amb les mides a comprar el cotxet . T’ho prometo .
9 . Portar un nen a la guarderia és una pasta . Portar bessons pot ser una hipoteca més .
10 . En una casa amb nadó, si prenen biberons, hi ha algunes unitats . La teva semblarà un taller clandestí d'elaboració i neteja de biberons .
11 . Ni voldràs saber el que arribes a gastar en bolquers . Això sí , et sabràs amb detall les millors ofertes de cada setmana .
12 . La primera vegada que surtis de cap de setmana (o per totes les vacances d'estiu , és igual , perquè en realitat t’emportaràs pràcticament el mateix) , la gent et preguntarà si us traslladeu de ciutat .
13 . Creus que recordaràs a la perfecció que el xumet taronja és el d'un i el verd el de l'altre . Però els acabaràs confonent ...
14 . T’afartaràs que et preguntin : " Buffff ... ha de ser més difícil i cansat que amb només un, no ? " . Et quedes amb cara de tonta i respons : "No ho sé , mai n’he tingut un de sol " .
15 . Mai com ara t'agradaran tant les ofertes de 2x1 . De qualsevol cosa ...
16 . En el meu cas (amb dues nenes) , desenvolupes una capacitat espectacular de recordar exactament de qui és cada samarreta , pantalons o jersei i si són de la talla 5-6 , 7-8 , o fins i tot 10 anys ( no , per molt que ho intentis no aconseguiràs resoldre el misteri de les talles de roba ) .
17 . Aprendre't els 25 noms dels companys de classe del teu fill és una tasca complicada . A més hauràs d’associar-los amb els seus respectius pares i amb sort t’aprendràs els seus noms, enlloc del clàssic "la mare de ..." o "el pare de ..." . Comença a fer exercicis mnemotècnics . Si com en el meu cas van separades a classe , et tocarà com a mínim 50 companys , els seus pares , mares i germans o germanes .
18 . Sempre t'equivocaràs . Quan pensis que una serà més hàbil amb la bici , ho serà l'altre. I quan penses que la més hàbil amb la bici se li donarà millor esquiar , serà al revés.

  
De moment em planto ... no descarto continuar el post . Us animeu a sumar les vostres " veritats bessonils " ?


PD: Encara que hi hagi escrit aquest post, no us deixeu enganyar. Recordareu tots aquests moments, anècdotes i experiències amb el somriure més increïble a la vostra cara. Una experiència única que segur que les mares i pares de múltiples no canviem per res del món :-)

4 comentaris:

  1. Jo penso que hi ha moltes coses que es poden aplicar

    ResponElimina
  2. Ui, m'ha quedat el comentari a mitges jeje! Deia que moltes coses es poden aplicar als fills que tenen germans amb poca diferència d'edat :-)

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb l'Esther: per exemple el dels companys i mares/pares pel seu nom....
    Boníssim, per cert!! encara ric ara amb el projector de pluja... jajajaja Veus? per anar de càmping, genial!!!

    ResponElimina
  4. Hola Esther i Ester!
    teniu tota la raó, sóc molt conscient que hi ha moltes coses que es poden aplicar a germans, però en el cas dels bessons tothom dóna per fet que "són iguals", "es comporten similar" i "tenen els mateixos caràcters"... moltes d'aquestes coses no es donen per fet en germans que es portin 12 / 24 o 48 mesos... quan moltes vegades, aquests germans s'assemblen molt més que no pas bessons...

    En fi, les dues esteu convidades a passar un cap de setmana de càmping en la nostra tenda-protector de pluja!

    Una abraçada, precioses!
    núria

    ResponElimina