25 d’oct. 2011

Les meves filles i Tolkien


Les meves filles bessones es diuen Ona i Estel. La tria d’aquests noms té molt a veure amb l’amor que el seu pare i jo tenim pel mar, pel vent i pel cel. I també us diré que sent adolescent, un dels llibres que més em va impactar va ser El senyor del anells. I reconec que he devorat una i altre vegada la trilogia cinematogràfica feta per Peter Jackson.


“Com lliga una cosa amb l’altra?”, em preguntareu. Doncs perquè resulta que ara he descobert una preciosa coincidència, que en el record d’aquesta saga plena de màgia, m’agrada pensar que conforma un lligam únic entre l’Ona, l’Estel i Tolkien.


Estel és una de les dues paraules que en l’idioma dels elfs significa ‘esperança’. Ja és bonic per si sol, oi? De fet, era el nom de nen que tenia l’Aragorn. I un dels versos més bonics i importants en la trama diu així:

‘Vaig donar esperança als homes, però no en vaig guardar gens per mi’.


I en l’original en èlfic: Onen i-Estel Edain, u-chebin estel anim

3 comentaris:

  1. Noia que maco!!!! El meu marit també és un gran fan de'n Tolkien i també n'ha llegit els llibres un munt de cops. De fet les meves filles van veure un dia un tros de la pel·lícula i l'Erinn en veure l'Eowyn ens va fer saber que de gran volia ser "cavallera"...

    ResponElimina
  2. Ei, Erinn de fet ja és un nom que podria ser del 'Senyor dels anells'... ;)
    aaaai, a mi m'encanta, i quan vaig llegir el vers en èlfic fins i tot em vaig emocionar de trobar la coincidència!

    petons!

    ResponElimina
  3. Quina coincidència més bonica!
    A nosaltres també ens agrada molt Tolkien!

    ResponElimina